22 октомври 2007

Модериране на коментарите

От днес коментарите в този блог ще се подлагат на модериране.

Досега имах голямо доверие в почтеността на своите читатели и то беше оправдано. В този блог споделям личните си виждания за нещата от живота и на никого не натрапвам мнението си. Ако на някой нещо не му е харесало или не е бил съгласен с мен, винаги е имал две възможности - или да подмине блога ми с безразличие и повече да не го чете, или да напише разумен коментар, споделяйки своето мнение по темата и поставяйки своите аргументи.

Винаги съм вярвал, че хората, които ме четат, ще изберат едната от двете възможности, когато не споделят моето мнение. Е, оказа се, че има и такива, които обичат да се изплюят върху мен, за да покажат своето превъзходство. Аз пък не съм чак толкова добродушен и не мога да търпя такива глупости в собствения си блог. Затова въвеждам модериране на коментарите и всички, които са просташки, обидни и насочени срещу мен или други коментатори, ще бъдат премахвани. Очаквам коментарите под моите постове да бъдат по темата на поста и да дискутират нещата, за които е писано там, а не моята личност или личността на някой друг автор, когото не познавате.

Извинявам се на всички лоялни читатели и коментатори за допълнителното затруднение, но според мен само това е начинът да поддържам коректния тон и качеството на този блог. Надявам се да проявите разбиране.

Майк

5 коментара:

  1. Така трябва, за съжаление свободата често се разбира като свободия.

    ОтговорИзтриване
  2. Ама какво точно е станало?

    Тук трябва да е имало голям екшън, предвид това че мярката е доста странна, не особено предразполагаща, и натоварваща както за аудиторията, така и за модератора.

    ОтговорИзтриване
  3. Имам един "фен", който е решил, че тук е мястото да покаже на света какъв е пич, изливайки помия върху мен.

    Съжалявам, че заради един човек създавам затруднения както на вас, така и на себе си, но предпочитам неговите и подобните му "излияния" да не се публикуват на моя блог.

    Надявам се, че останалите ми читатели ще запазят добрия тон и този инцидент скоро ще бъде забравен.

    ОтговорИзтриване
  4. Нямам представа за какво говориш, но би било прецедент в блогосферата един-единствен "фен" системно да произвежда такова количество мнения, че те да не могат да бъдат изтривани своевременно и/или игнорирани.

    Естествено, ти си знаеш най-добре. Явно си търсиш аудитория сред по-търпеливите и по-упоритите :)

    ОтговорИзтриване
  5. Не е прецедент - такива хора се срещат навсякъде - викат им "тролове".

    Освен това съм почти непрекъснато онлайн, така че читавите коментари се публикуват на практика без съществено забавяне.

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!