04 октомври 2007

Нова работа - блогът, от който ще се научим да работим по новому

Без да съм го целял, в един момент от моя живот се оказа, че съм работил в над 20 фирми за около 20 години. Не, че е нещо, с което човек трябва да се хвали, но пък от друга страна определено придобих ценен опит както в занаята, така и в отношенията с хората. По този повод, от днес официално обявявам старта на новият ми блог - Нова работа (nova-rabota.com).

Този блог не е просто дъска с обяви за работа или съвети как да си напишете по-атрактивно CV. В него ще говорим и за това как да си намерим най-подходящата за нас работа, и за това как да се разделим с предишната. За това как да се научим да се сработваме с колегите и началниците, как да извлечем максимална полза от пребиваването си в една фирма и най-вече как да превърнем работата в удоволствие. Защото само тогава човек се чувства щастлив и пълноценен.

Ще се опитвам да обръщам еднакво внимание и на двете страни в отношенията работник-работодател - както проблемите, които среща един човек в изграждането на своята професионална кариера, така и задачите, пред които се изправя един мениджър, опитвайки се да извлече максимална ефективност от работата на своите подчинени, а така също и каква е онази магическа съставка, която сплотява хората, работещи заедно, превръщайки ги в добре споен екип, способен да върши истински чудеса.

Някои от постовете, публикувани тук, които повече отговарят на тематиката на Нова работа, са преместени там. Спри и помисли! ще остане блогът, в който споделям личните си виждания по важните въпроси от живота, над които понякога просто забравяме да се замислим.

Надявам се, че и двата блога ще могат да ви предложат интересни теми.

Бъдете добре дошли!

6 коментара:

  1. Благодаря!
    Дай, Боже, да са много!
    И да ти се връща и на тебе! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Good luck with your new web site www.nova-rabota.com!

    ОтговорИзтриване
  3. Я кажете, каква ви е целта с многото посетители?

    ОтговорИзтриване
  4. Каквато е на всеки субект в интернет - повече посетители винаги е равно на повече приходи. Това нито е тайна, нито е незаконно, нали?

    ОтговорИзтриване
  5. Майк, и аз това предположих, че е идеята. Но според мен едни и същи хора само ако си обикалят по блоговете трафика който генерират въобще не може да обърне в приходи. И затова малко заядливо зададох въпроса. На мен нещата които чета в твоите блогове са ми много интересни, а и често много полезни, но едва ли ще се насоча към някакъв продукт или услуга чрез реклама от тук. Просто ми се иска да го дискутираме това. И ако може ти да споделиш твоята идея за генеране на приход от трафик.

    ОтговорИзтриване
  6. Тук има няколко теми, които се смесиха, затова ще ти отговоря на въпросите един по един.

    Първо, новият блог, Нова работа, е създаден, за да се обсъждат теми, свързани с работата - по-добра производителност, по-добро удовлетворение и т.н. Тези теми няма да присъстват тук, така че е много вероятно читателите на единия и на другия блог да бъдат различни. Аз не искам да принуждавам всички хора да четат всичките ми статии, затова ги разделям. Така че постановката ти, че "едни и същи хора да си обикалят по блоговете" е погрешна. Аз очаквам да са различни.

    Второ, аз имам консултантска фирма, в която извършвам услуги на фирми и на кандидати при търсене на работа. Блогът Нова работа в някакъв смисъл представлява рекламното лице на тази дейност. От това смятам да получавам приходи.

    Все още не вярвам, че е възможно да монетаризираш български блог с реклами, въпреки че много колеги ме убеждават, че това е възможно. Аз смятам, че един блог, представящ (или рекламиращ) един бинес е много по-добър начин да получаваш приходи, отколкото от реклами.

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!