21 октомври 2007

10 признака, че не ставате за програмист

От скоро открих блога 10 Тhings, в който редовно се публикуват списъци от по 10 или повече интересни неща и вече съм му редовен читател. Една от последните публикации, озаглавена 10 признака, че не ставате за програмист, ми направи впечатление не само с това, че е по темата на моя блог, но и с доста странните критерии, които описва, и които, според мен, ще предизвикат доста полемики.

Например, признак #1 гласи: Предпочиташ да те обучават, вместо сам да се учиш.

Постът е преместен в блога за разработка на софтуер и управление на проекти - PM Stories. Пълният му текст можете да прочетете тук.

2 коментара:

  1. Твърдо не съм съгласен за това със работното време! Може да се влезе в срокове ако има правилно управление на проекта. Лично аз винаги търся такова работно време. Още нещо за писането на код и последващото му анализиране - най добре да има софтуерен архитект, който да направи схемата на програмата ( на УМЛ ) ама такова нещо в България не съм чувал да има. Иначе от код да създадеш схема се нарича реверсивна инженерия.
    Поздрави, Манол Трендафилов http://blog.unone.org

    ОтговорИзтриване
  2. На теория всички знаем, че има начин да се влезе в сроковете на проекта - аз даже го преподавам, - но на практика само 25% от проектите го постигат. Останалите закъсняват. И традиционният метод, който се прилага от 100% от мениджърите, е overtime.

    Ако искаш :-)

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!