01 октомври 2007

Препоръчани блогове

Наскоро открих няколко нови (поне за мен) блога, които силно ме заинтригуваха и веднага влязоха в списъка на моя RSS четец. Смятам, че заслужават и вашето внимание и затова ви ги препоръчвам с едно кратко резюме.

Както бях писал преди, водих курс по Software Project Management, където се запознах с много готини хора, които най-изненадващо за мен, не само се оказаха мислещи и интелигентни професионалисти, а някои от тях даже активни блогъри. Още повече бях впечатлен, когато посетих техните блогове и разбрах, че се интересуват от доста теми и освен това пишат много интересно, заради което си заслужава човек да ги посещава редовно. Затова искам да насоча вашето внимание към блога на Илия Добрев, наречен My Space In The Net, посветен на теми, свързани с разработката на софтуер, и личния блог на Петя Кирилова, наречен Big Head, в който тя пише за всичко, но пък има много оригинален стил.

От блоговете, които чета, попаднах на блога на David Carr's, който се оказа висококачествен източник на информация, свързана с разработка на софтуер и управление на софтуерни проекти, и аз мигновено се абонирах за неговия RSS feed. Горещо ви го препоръчвам - засяга доста предизвикателни теми и е списван изключително професионално.

Друг чудесен пример за висококачествено съдържание е The Rapid eLearning Blog. Въпреки, че заглавието ни насочва към eLearning, темите, които са затъпени тук са доста по-широки. Аз лично съм впечатлен от прекрасните съвети как да подобрим комуникационните и презентационните си умения. Блогът има много свеж и интересен дизайн, богат голямо количество оригинални илюстрации, нарисувани, сякаш са предназначени за малки деца, но пък изключително информативни и въздействащи.

Накрая, един блог, посветен на една наука, която смятам за най-важната в нашия живот, но не съм имал възможността да я изучавам по-дълбоко и да се занимавам професионално с нея - психологията. Блогът се казва Общност "Психология" и в него можете да намерите както задълбочени проучвания върху човешкото поведение, така и много весели и занимателни психологически тестове. И, за разлика от всички препоръчани блогове дотук, този се списва на български език.

Приятно четене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Споделете вашето мнение!