15 юни 2009

Th!nkTweet от Rajesh Setty - мъдрост в 140 сивола

Twitter доказа, че 140 символа са достатъчни, за да изразиш себе си пред света. Rajesh Setty доказа, че 140 символа са достатъчни, за да кажеш нещо умно и стойностно. Той създаде канал в своя Twitter акаунт - #ThinkTweet - където споделя своите открития за бизнеса и човешките взаимоотношения с хората, които го следват.

Аз все още съм новак в бизнеса, въпреки че вече не съм много млад, и още търся своя път. Не съм постигнал успеха, към който се стремя, но поне едно нещо успях да науча. Ако искаш да бъдеш велик в бизнеса, трябва да бъдеш велик човек. И Раджеш ме учи на това. В неговите постове в блога и в Twitter винаги мога да намеря провокативни идеи, които ме карат да се замисля върху това кой съм аз, за какво си използвам времето и какво давам на света. А когато човек започне да си задава такива въпроси, той неизбежно ще открие отговор за себе си и точно това е нещото, което ще го направи по-добър човек, нещото, което ще довете неговите начинания до успешен край.

Вече писах за неговия канал в Twitter, но сега Раджеш е събрал 140 от своите Twitter прозрения в една малка книга. Тя е озаглавена #ThinkTweet Book 1: Bite-sized lessons for a fast paced world. (Уроци на малки хапки за забързания живот) Това 100% чиста, висококачествена мъдрост и въпреки, че той казва, че книгата може да се прочете за 15 минути, аз не ви препоръчвам да я претупате толкова набързо. Много по-добре е след всяко прочетено изречение да спрете за момент, да се вгледате в себе си и да помислите върху него. Ако пък наистина я намерите за пристрастяваща - прочетете я веднъж, а после помислете върху онова, което ви е впечатлило. После я прочетете още един път, но по-бавно, защото това не е книга, която можеш да прехвърлиш набързо и да зарежеш. това е книга, която трябва винаги да имаш до себе си и да я отваряш в моменти, когато имаш нужда от кураж, насока или духовна подкрепа за нещата, с които се бориш.

Ето няколко цитата, които мен много ме впечатлиха:

  • Колкото и живо да си представяш нещо, то си остава фантазия. Чака те работа, за да я превърнеш в реалност.
  • Ако никой не те слуша, когато говориш, викането няма да помогне.
  • Когато станеш някой е много лесно да забравиш онези, които са били до теб, когато си бил никой.
  • Абсолютната фантазия: да очакваш блестящи резултати от посредствени усилия.
  • Ако не си по средата на нещо важно, много е вероятно да си по средата на голяма бъркотия.
  • Винаги можеш да обвиниш лошия късмет.
  • Трудно е да намериш решение, когато си част от проблема.
  • Ако единственият начин да докажеш, че си прав, е като докажеш, че другият греши, помисли отново!
  • 140 символа могат да бъдат ТВЪРДЕ МНОГО, когато нямаш какво да кажеш.
  • Всеки си мисли, че е над "средното равнище", доказвайки, че мнозинството хора имат проблем с математиката.
  • Не се опитвай да спечелиш награда за най-добро извинение. В тази игра има твърде голяма конкуренция.

Произведенията на Раджеш Сети наистина промениха моя живот и моето разбиране за успеха. Неговият блог, неговите послания в Twitter, неговите книги. Те напълно подкрепят моето житейско кредо "Спри и помисли!" и аз черпя от тях мъдрост и духовна енергия. Ако намирате тези мисли вдъхновяващи - купете си книгата #ThinkTweet! Ползата, която ще получите от нея, е неизмерима! И както може да се види от заглавието, това ще бъде серия от книги, така че ще очакваме още...


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

1 коментар:

Споделете вашето мнение!