24 октомври 2008

Препоръчано четиво: мотивация, работа, продуктивност, иновация, ергономия

Няколко интересни статии, на които попаднах в последно време и които смятам, че ще бъдат полезни и за вас.

Как да преодолеем собствените си ограничения. Крис Гарет ни разкрива, че основните причини за нашите неуспехи, се коренят в самите нас. Бариерите, които сами слагаме пред себе си, са най-сериозната пречка да постигнем това, което желаем. За да ги преборим, той ни предлага своите изключително ценни 29 съвета.

Като продължение на темата за компютърната егономия, ето и една статия от Steve Olson, в която той ни разкрива потенциалните вреди за нашето здраве от продължителната работа с компютър, както и 7 съвета как да предпазим своето и на децата си зрение.

Лео Бабаута има понякога странни, понякога гениални идеи как да направим живота си по-добър. Във всеки случай, неговите съвети винаги са провокативни, а това е моята основна цел - да ви представя неща, над които да се замислите. Преди време той представи своите Нови правила за работа. Сега серията продължава с Новите правила за повишаване на продуктивността. Аз не мога да ви дам съвет кое е правилно и кое - не. Някои от неговите предложения намирам за страхотни, с други не мога да се съглася. Важното е, обаче, всеки да поразмърда малко мозъка си и да прецени за себе си.

Един забавен, но поучителен пост - 8-те правила на Тайлър Дърдън за иновацията. Една малка подсказка за тези, които са гледали филма - Тайлър Дърдън е главният герой във филма Боен клуб (Fight Club), изигран брилянтно от Брад Пит. Тези, които не са го гледали, могат само да съжаляват. Оказва се, че дори един шизофреничен герой има на какво да ни научи за иновацията.

Приятно четене!


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Споделете вашето мнение!