31 юли 2008

БГ Линк 2008 - една интересна инициатива на Тодор Христов

Провокиран от рекламния подход на конкурса БГ Сайт 2008, където се акцентира на факта, че само заради единия линк към тях си струва човек да даде 100 лева (без ДДС) за регистрация за участие, Тодор Христов от alabala.org организира кампания БГ Линк 2008, в която раздава безплатни линкове към сайтове и блогове, които го помолят за това.

Не съм специалист по SEO и не знам какъв ще е дългосрочният ефект на тази инициатива, но за момента, само под въздействие на "маркетинга от уста на уста", към неговия блог валят безброй заявки за регистрация, посещаемостта сигурно се вдига неколкократно, а благодарните блогъри ще се отчетат с по един скромен пост (и обратен линк), което може би в крайна сметка ще се окаже голямата печалба от тази кампания.

Така или иначе, вдига се голям шум, трупат се много линкове и Тошко си подобрява имиджа на авторитетен блогър (доколкото това е възможно за човек, постигнал толкова много). Ако мога да перифразирам една популярна реклама - изключително добра комбинация.

Един професионален поклон от мен към него и един малък жест - обратния линк към неговата инициатива - с огромна благодарност и пожелания за още по-големи успехи.


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

2 коментара:

  1. Много благодаря за жеста, Майк!

    Не беше нужно да се слагат никакви линкове към материала ми, аз изрично споменах, но съм благодарен че си го направил!

    P.S. Нямам тракбек към статията ми от този материал, да не би да си изключил трак-беците?

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм ги изключил, защото май няма такава функция в blogspot. Ще трябва да го направя ръчно.

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!