05 август 2008

Експерт или гуру?

Замисляли ли сте се над въпроса каква е разликата между експерт и гуру? John Jantsch предлага в своя блог няколко интересни обяснения:
Експертът си разбира от работата и издава свързани с индустрията публикации. Но може да няма почитатели и последователи. Експертът се превръща в гуру, когато има свои собствени евангелисти и фенове, които доброволно разпространяват неговите идеи.
И още едно:
"Експерт" е това, което ти си мислиш за себе си. "Гуру" е когато другите те миропомажат като интелект.
Вие как оценяте себе си? Имате ли самочувствието да се наречете "гуру"? Всъщност, думата за това имат вашите почитатели, но за да успеем в работата си, трябва да бъдем поне експерти.

Ето едно предложение как да повишите експертните си знания в областта на проектното управление: На 14.08.2008 г. организирам курс по управление на риска в софтуерни проекти. За тези, които не са в отпуска, това е една чудесна възможност да оползотворят времето си в глухия летен период. Повече информация - на официалния сайт на RammSoft.

Заповядайте! Станете истински експерти!


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Споделете вашето мнение!