07 януари 2008

PM Stories - нов блог за разработка на софтуер и управление на проекти

Още в самото начало, когато започнах да пиша в този блог, имах намерението да пиша основно по темата за разработка на софтуер и управление на проекти, тъй като с това съм се занимавал основно през последните 20-ина години и мисля, че разбирам доста от тази професия. Впоследствие се оказа, че има и други теми, които ме вълнуват мен като блогър, а и моите читатели, и затова реших, че темата за software engineering и project management си заслужава свое собствено място, където да се концентрира интереса на програмисткото братство, и където (надявам се) да се включат повече хора в дискусиите, а и като автори.

Така с началото на Новата година се роди и блогът PM Stories, в който съм прехвърлил голяма част от статиите от този блог, които са посветени на софтуера и проектите. Той си има и версия на английски език, но не всички постове са еднакви. Постовете на английски език третират теми, които засягат професията на софтуерния разработчик и на проджект мениджъра в по-общ смисъл и биха били интересни за читатели от целия свят. Постовете на български език са свързани с теми от нашата действителност, които са по-важни за нас, отколкото за чужденците. Надявам се, че тези от вас, които могат да четат на английски, ще намерят интересни неща и в английската версия на блога.

Ще се радвам, ако сред вас има желаещи да станат автори в този блог. Вярвам, че по този начин ще успеем да направим този блог истински полезен източник на информация в областта на софтуерното производство и управлението на проекти.

Блогът Спри и помисли! си остава моя личен блог, посветен на бизнеса, предприемачеството, националната ни култура и народопсихология, интернет маркетинга и блогването. Надявам се, че с отделянето на темата за software project management и двата блога ще постигнат по-добро тематично фокусиране и ще продължат да ви бъдат полезни.

1 коментар:

  1. Статията е добра и изключителен ресурс по случая. Провължавайте с добрите постове на този блог.;0

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!