23 април 2009

Съвети за писане от големите майстори

Умелото боравене с думите е истинско изкуство и не всеки го може. Но на всеки от нас се налага да пише - къде като служебно задължение, къде като споделяне на мисли в блога си. Оказва се, че има прости принципи и правила, които могат да ни помогнат, ако не да станем следващия Хемингуей, то поне да се научим да пишем ясно и разбираемо, така че нашето произведение да направи впечатление на читателя и да му хареса.

Преслав Ганев от блога Литературата днес си е поставил задачата да събере и представи пред нас една високо стойностна колекция от съвети за писане от големите и успешни писатели. Разбира се, че не всеки си е поставил за цел да стане писател, но тези съвети са изключително полезни за всеки, който се занимава с някаква форма на писане, особено за блогъри.

Успешният блог се дължи най-вече на качественото съдържание. А едно от най-важните условия вашият текст да бъде качествен, е да бъде написан на разбираем и вълнуващ език. Точно затова, колекцията от съвети на големите майстори, представена от Преслав, е наистина безценно богатство.

Преслав е оформил тези съвети в електронна книга от 24 страници в PDF формат, озаглавена Съвети за писане на големите, която можете да свалите напълно безплатно от неговия сайт. Не се колебайте - свалете я и я прочетете! След това ви пожелавам успешно блогване!


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

1 коментар:

  1. Майк, мерси че сподели този ресурс.

    Страхотно е да видя друг български блогър, който разпространява безплатна е-книга със съвети за писането!

    Преслав заслужава поздравления за усилията, които е положил в създаването на това четиво :)

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!