12 май 2009

Сет Годин: защо племената ще спасят света

Сет Годин е мой личен гуру. Изключително оригинален и провокативен автор, силно въздействащ оратор, който никога няма да те остави безразличен. Вчера, на сайта на конференцията TED излезе неговата презентация от тазгодишното й издание - Защо племената ще спасят света, в която той споделя основните идеи, стоящи зад последната му книга Tribes (Племена).

В книгата и в презентацията, Сет Годин проповядва един нов стил на лидерство, което взема една идея и я довежда до реализация без да очаква и да търси институционална подкрепа, а просто като открива и събира на едно място онези хора, които вярват в нея и силно желаят нейното осъществяване. Откриването на хора, имащи общ интерес, и предоставянето им на начин за общуване, е в основата на новия начин на племенно лидерство според Годин.
Хората искат промяната и очакват някой да ги поведе. Станете техен лидер и променете света!
Вижте видеото. Заслужава си!


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Споделете вашето мнение!