07 април 2009

Twitter мъдрости от Rajesh Setty

Може би мнозина от вас знаят, че съм голям почитател на Rajesh Setty - предприемач, блогър, мъдрец и автор на книги. Неговата книга Beyond Code е уникална съвкупност от мъдри житейски съвети и споделен практически опит на един мениджър и бизнесмен. Книгата вече е достъпна безплатно в PDF формат, така че горещо ви я препоръчвам.

Раджеш от скоро има и Twitter акаунт (@UpbeatNow), но вече е активен потребител там и успява умело да използва кратката форма на представяне, за да сподели интересните и оригинални мисли. Предлагам ви няколко цитата, които на мен особено много ми харесаха. А тук можете да намерите всичко, което той е публикувал, събрано на едно място. За тези, които вече са Twitter потребители, силно ви препоръчвам да следите Раджеш (@UpbeatNow), за да научавате нещо мъдро и ценно навреме, а защо не и мен (@MikeRamm)? Аз не пиша толкова оригинално и толкова често, но ще се радвам да можем да общуваме и там.

Ето и обещаните цитати от Раджеш:
  • Ако сте "сигнал", не трябва да се оплаквате от "шума" - той само ще усили вашето присъствие.
  • Никога не можеш да "спечелиш" в спор. Ако спечелиш, тогава губиш, защото другият е загубил. Ако загубиш, просто губиш.
  • “За да знаеш своето ниво на некомпетентност по даден въпрос, трябва да си достатъчно компетентен в тази област” - Jeffrey Pfeffer
  • Посоката е важна. Ако бягаш бързо в погрешната посока, ще стигнеш на грешното място - БЪРЗО!
  • Ако откраднеш идея от приятел, получаваш САМО една идея. Ако успееш да го ангажираш, печелиш ЗЛАТНА МИНА.
  • Дори и 140 символа са МНОГО, ако нямаш какво да кажеш.
  • Какъв е резервният ви план за резервния ви план?
  • След като отговорихте на зададения въпрос, помислете за въпроса, който беше важен, но НЕ БЕШЕ зададен.


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

3 коментара:

Споделете вашето мнение!