25 март 2009

Блоговете, които чета - моята лична страница в Alltop

Alltop е страхотно място! Това е блог агрегатор, но неговото съдържание се управлява от редакторски екип и там можете да намерите наистина най-добрите блогове в света (поне англоезичния). За да ви е по-лесно търсенето, те са разделени на категории и подкатегории, а за всеки блог, регистриран там, можете да видите последните пет поста и малка част от текста на всяка една от публикациите. По този начин много лесно можете да прецените дали да продължите да четете статията от оригиналния сайт, или пък да запазите адреса му в своя RSS четец.

Има велики хора на този свят - учители, лидери, мъдреци. И повечето то тях имат блогове, където споделят своите знания и опит, мисли и идеи с останалия свят. Четенето на техните блогове е безценно, а четенето им от Alltop ви спестява страшно много време в търсене на полезна информация другаде.

Сега Alltop ни предлагат и една нова услуга - възможността да създадете собствена страница с блоговете, които вие лично харесвате и четете редовно. По този начин всички хора, които се интересуват от вас като блогър и като личност, ще могат да знаят от какво се интересувате вие. Това е нещо като блогрол, но изключително богат и с невероятно високо качество. Естествено, регистрацията в Alltop е напълно безплатна.

На мен идеята много ми хареса (даже силно бих желал да я видя реализирана и в български вариант) и веднага си направих своя страница. Нейният адрес е много лесен за запомняне - my.alltop.com/MikeRamm - така че елате и я вижте. Убеден съм, че ще харесате блоговете, които чета, защото са списват от наистина велики хора.

Alltop е създаден по идея на Guy Kawasaki - човек, на когото много се възхищавам и имам за личен гуру - и там можете да намерите и неговите любими блогове.

Между другото, порових се по-сериозно за български блогове, регистрирани в Alltop, но единствения, който открих, е англоезичния блог на Димитър Николов - един млад, но отдавна утвърден у нас блогър. Надявам се, че скоро ще видим и други наши представители в най-елитната подборка на блогове в света.


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

1 коментар:

  1. Здравей, Майк,

    Благодаря ти за включването на блога ми сред блоговете на Гай Кавазаки, Лео Бабаута и Гретхен Рубин!

    Наистина се радвам, че идеите, споделени в него, ти харесват.

    Поздрави,
    Димитър Николов

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!