17 март 2009

Две интервюта с мен за блоговете, тяхното поддържане и влиянието им в обществото

Колеги-блогъри ме поканиха миналата седмица да участвам в интервюта, посветени на блогването, което приех с огромно удоволствие. От една страна това са хора, които много ценя и уважавам като блогъри-професионалисти, а от друга, за мен самия блогването е такава страст, че използвам всяка възможност да споделя своя опит и своите идеи.

Поли Козарова е маркетинг специалист, открила новите възможности, които предлага блогването като форма на общуване, и е автор на блога Маркетинг буркан - един изключително интересен сайт, посветен на маркетинга като професия и на интернет маркетинга, като една специфична ниша, която все още предлага нови, неразработени възможности.

С нея разговаряме за удоволствието от споделянето на мисли и идеи под формата на блог, за маркетинговите възможности, които предлага тази форма, за превръщането на читателите в клиенти и за бъдещето на така наречените "корпоративни блогове".

Димитър Николов е един от популярните български блогъри, изключително известен със своя блог Креативен.ком, посветен на добрите практики в поддържането на блогове и интернет маркетинга. Той е иновативна и креативна личност, постоянно търсеща различни форми на предлагане на информация. Най-новата му инициатива е изготвянето на аудио и видео постове и един от последните му материали е едно аудио интервю с мен по няколко практически въпроса, свързани с поддържането на блог:
  • за използването на безплатен хостинг - дали е по-добре да се използват популярните платформи като Blogger.com и Wordpress.com, или да си платим за собствен хостинг и домейн;
  • за писането на английски език и какво може да предложи един български блогър на световната аудитория;
  • за въздействието на дизайна на блога върху неговите читатели и какви теми да изберем за своя блог.
Не съм голям експерт и моето мнение съвсем не е меродавно - просто споделям личното си виждане и опит по темите, които авторите поставят, а те, мисля, че са интересни и полезни за всеки, който се е захванал сериозно с поддържането на блог, така че - вижте и чуйте тези интервюта, пък ако имате друго мнение и аргументи, можем да подискутираме. Сигурен съм, че резултатът ще бъде полезен за всички.


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

2 коментара:

  1. Майк, токо що изчетох интервюто и изслушах подкаста. Подкастът страхотно сте го направили! Темите представляваха интерес за мен.

    ОтговорИзтриване
  2. Митака е станал много добър в подкастовете. Даже и аз вече обмислям такава идея. Може би ще успее да се наложи като формат.

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!