02 април 2008

Бизнес идеи - блогът на Калин Маринов

На този блог попаднах случайно (както и на повечето интересни неща в мрежата :-) ) Калин е човек, който живее в САЩ, но се интересува от всякакви бизнес начинания и най-вече от тяхното приложение у нас.

Материалите в неговия блог не са оригинални - най-често превежда постове от Springwise - един много добър блог, който също ви препоръчвам, - но това не омаловажава неговия труд. Много по-лесно за българския читател е да чете нещо, написано на родния му език, а освен това Калин разказва историите с лична интерпретация и примери от неговия живот и практика, което ги прави уникални и още по-интересни.

Разбира се, повечето идеи са трудно приложими у нас поради много причини (не на последно място и традиционния ни убийствен скептицизъм), но си заслужават да се помисли върху тях - току-виж пък излязло нещо добро!

Много се радвам, че има повече хора хора, които се интересуват от бизнес и предприемачество. Това все още е terra incognita за много българи и те пристъпват към нея със страх. Надявам се, че популяризирането на подобна информация ще спомогне за отърсване от страховете, за развиване на креативното мислене и в резултат за развитието на частния бизнес у нас.

Пожелавам успех на Калин Маринов, а на вас още веднъж ви препоръчвам да следите неговия блог - има защо.

2 коментара:

  1. Браво на Калин! Това, което прави е похвално и заслужава адмирации. Защото точно от такива публикации има нужда в момента у нас.

    ОтговорИзтриване
  2. Здрасти, Mike. Нямам честта да те познавам, но ти благодаря за окуражителните думи. Моля те, изпрати ми мейл, явно имаме доста сходни интереси и теми, които бихе могли да обсъждаме. Моят имейл е kalin@biznesidei.nahapki.com.

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!