25 февруари 2008

BlogCamp 2008 - впечатления и размисли

В събота, на 23.02.2008 г. във Военния клуб в София се проведе годишната среща на българските блогъри - BlogCamp 2008. Всъщност, тъй като е началото на годината, а посещаемостта беше много висока, силно вярвам, че това няма да е единствената подобна среща, така че можем спокойно да я наречем Първата за годината блогърска сбирка.

Какво се случи, кого видях и с кого се разминах, както и какви са личните ми впечатления от срещата, можете да прочетете с повече подробности в поста ми Дойдох, видях и... в личния ми блог The Man on the Silver Mountain.

Официалната част на събитието се състоя от няколко панела с дискусии и презентации, в един от които се включих и аз като презентатор, а в повечето дискусии - и като редови участник. Отзивите за моята презентация са противоречиви - едни я намират за интересна и полезна, а други за скучна и досадна. Говорих само 20 минути, така че трудно ще се съглася с второто, но все пак всеки си има правото на собствено мнение.

Вярвам, че стойността на една презентация е в начина на нейното представяне, но някои хора проявиха интерес към съдържанието й и затова ви предлагам възможност да си свалите слайдовете във формат на Microsoft PowerPoint или на OpenOffice Impress.

Надявам се скоро да се видим пак с някои от участниците, ако не на такъв форум, поне на по бира. Българските блогъри са много готини хора, особено тези, които вземат блогването насериозно, и общуването с тях е истинско удоволствие за мен.

2 коментара:

  1. Здравей, интересно е че наблягаш на информацията, че презентацията е била само 20 минути ;)
    Съжалявам, че не присъствах на сбирката, но нямах възможност защото пътувах. При следваща такава, бих се появил със сигурност.

    Поздрави,
    Светльо

    ОтговорИзтриване
  2. На семинара, който проведохме няколко дни по-рано приказвах цели три часа и бях критикуван за разтегленото време. На Блогкампа знаех, че имам 30 минути, но положих много усилия да вляза в 20, защото усетих, че публиката има други приоритети и нямаше желание да слуша дълги речи. Горд съм от постижението си, въпреки че пак имаше недоволни :-)

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!