13 септември 2007

Ден на програмиста

Днес ме подсетиха с една статия в българската Уикипедия, че днес бил "неофициалния" ден на програмиста. То едва ли някой някога ще го обяви официално, но пък на кой ли му пука - важното е да има повече празници! А ние обичаме да празнуваме! :-)

Логиката била, че днес, 13-ти септември, е 256-ия ден в годината, а 256 е важно и любимо число за нашего брата програмиста. Хубава идея, но аз бях чувал и за 128-ия ден на годината, а защо пък да не празнуваме и 42-ия ден? Едва ли някой не вярва в магическите способности на числото 42? :-)

Навремето, когато бях млад студент в първи курс на Университета, в моята компания си измислихме друга дата, при това с алгоритъм с "if". Обявихме за празник на програмиста първата събота на април, която не е първи април (защото той си е друг празник). Ако първата събота е първи, тогава празнуваме на осми април. А защо по това време? Ами, защото тогава вече започва да става топло и може да се отиде някъде на пикник на свеж въздух. Ние може да сме програмисти, но не сме къртици и ценим слънцето и въздуха, както всяко друго човешко същество, ако мога така да се изразя.

Та така, днес е празник и той трябва да бъде почетен.
Поздравявам всички колеги, които работят в сферата на информационните технологии или се чувстват програмисти.

Честит ден на програмиста! Честит празник!
Ура, другари! И наздраве!

3 коментара:

Споделете вашето мнение!