31 август 2007

BlogDay 2007

Blog Day 2007
Днешният ден - 31 август - е наречен BlogDay, т.е. денят на блогърите. Оказва се, че има традиция да се празнува този ден по следния начин:
  1. Намирате 5 (пет) нови блога, които са ви направили впечатление, и ги публикувате в блога си. Естествено, може и да са по-малко от 5 или пък повече.
  2. Уведомявате авторите им, че сте направили това и че те са част от BlogDay 2007.
  3. Написвате кратко описание, защо ви харесват тези блогове.
  4. Добавяте връзки към Technorati (http://technorati.com/tag/BlogDay2007) и към сайта на инициативата ( http://www.blogday.org)

Аз малко се поувлякох напоследък в темата за управлението на проекти и почти напълно съм изоставил всички останали теми, които ме вълнуват професионално и лично. И тъй като в българското блог-пространство не съм намерил други блогове, посветени на управлението на софтуерни проекти, сега е момента да ви представя някои родни блогъри, които пишат интересни и полезни неща, но по малко по-различни теми. Надявам се, че ще ги оцените по достойнство:

  1. Тодор Христов от Алабала. Тодор не е от вчера в блог-пространството - напротив - той е един доста сериозен и опитен блогър, който отдавна е успял да съчетае блогването с реалния си бизнес. Въпреки това, блогът Алабала е сравнително нов и е посветен както на изкуството да правиш бизнес по интернет, така и на красивата музика. Тодор наскоро отвори и още един професионален блог - JobHow, изцяло посветен на търсенето и предлагането на работа. Тъй като това е една от важните професионални теми за мен, вярвам, че скоро ще се срещнем с него и на това поле.
  2. Богомил Шопов от Bogomil. Въпреки, че е заклет фен на всичко що е отворено :-) а аз съм доста по-комерсиален тип, Бого е човек, който се интересува от много неща в софтуерните технологии, в интернет бизнеса и изобщо в живота. Пише стилно и е доста опитен блогър. Аз открих неговия блог наскоро и затова го предлагам и тук. няма да съжалявате!
  3. Ники Горчилов от Струва си!. Първият изключително позитивен блог, който срещам в българското интернет пространство. Докато повечето блогъри (даже и аз понякога) се нахвърлят да критикуват това, което не им харесва или ги дразни, Ники Горчилов се захванал с нелеката задача да похвали това, което му е харесало или което го е впечатлило - хора или фирми, които работят професионално, отнасят се с уважение към човека срещу тях и заслужават нашето уважение и признание. В неговия блог можете да намерите и много ценна информация в областта на маркетинга и интернет рекламата. Самият факт, че авторът е почитател на "големия" Сет Годин е вече достатъчна атестация за качеството на този блог.
  4. Белослава Чолакова от Помисли върху това!. Вече бях писал за нея в личния си блог (8 неща, които не знаете за мен), но смятам, че това момиче заслужава повече внимание. В началото ми харесаха причите и хумориситичните постове, в които човек може да открие доста важни истини за себе си, а напоследък писанията й се задълбаха още по-сериозно в човешката душа. Има малко нужда от външен подтик, за да седне пред клавиатурата, но това, което излиза изпод клавишите, наистина си заслужава човек да се замисли над него.
  5. Бойо от Светът на Бойо. Бойо е единствения от цитираните тук блогъри, който отговаря на квалификацията "нов блогър", затова и помествам линк към неговия блог. В крайна сметка целта на цялата игра е да запознаем нашите читатели с новите играчи по терена на блогването и да насочим вашето внимание към тези "изгряващи звезди". Бойо има все още малко постове, но дори и те показват един буден ум, един човек, който се вълнува от проблемите на съвременния живот и споделя своите пристрастия по един интригуващ начин. Искрено му пожелавам успех и много читатели. Дано да намериш удовлетворение в писането, Бойо!
Тъй като имам няколко блога и се опитва да разделям съдържанието им, като тук пиша малко по-професионално ориентирани постове, а в The man on the silver mountain - по-лични, съм публикувал и там един пост, посветен на BlogDay 2007, като цитираните там блогове са други. Прочетете го - може да ви заинтригуват и те :-)

2 коментара:

  1. Яко, не знаех, че има такова нещо. Ако не забравя и съм жив (и блогствам), догодина може да спазя традицията. :) Днес нямам време. :(

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!