07 август 2007

Как проджект мениджъра да стане истински лидер

Tom Mochal от TenStep е написал статия в блога за управление на проекти на TechRepublic, озаглавена Exhibit leadership on challenging projects (т.е. "Демонстрирайте лидерство в предизвикателни проекти"), където той твърди, че предизвикателните (или на български казано, проблемните) проекти са най-точното място, където проджект мениджърите могат да покажат (и докажат) своите лидерски умения. Том дава списък от съвети как ръководителя на проекта да стане истински водач на своя екип, в случаите, когато беда застигне неговия проект. Аз категорично и напълно подкрепям неговите думи, с едно малко допълнение, че тези съвети са важни и полезни не само, когато затънем в проблем, но и по всяко друго време. Следването им е гаранция за по-малко проблеми и значително повишава вероятността за успех на всеки проект.

Постът е преместен в блога за разработка на софтуер и управление на проекти - PM Stories. Пълният му текст можете да прочетете тук.

2 коментара:

  1. Първи (не се сдържах, винаги съм се чудел какво е чувството ;)

    Те тия съвети май важат за почти всичко с което би могъл да се захване човек :)

    ЧРД на патерици, между другото, че вчера се бях закопал в бачкане :)

    ОтговорИзтриване
  2. Най-вероятно си прав(а). Аз също смятам, че са много полезни и човек е добре да си ги напише някъде на стената, за да са му винаги пред очите и да не ги забравя.

    Благодаря ти за поздравленията! Ако знаех и кой си, щях да се зарадвам повече :-)

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!