24 юли 2007

Цяла заплата за половин работен ден, част 2

Откакто вчера публикувах моите размисли върху статията на Steven M. Smith's Full Time Pay for Half Time Work?, получих доста коментари, оспорващи авторовата и моята позиция по въпроса, а освен това и Pawel Brodzinski публикува неговата доста интересна гледна точка по този въпрос. Затова, реших да продължа темата и да предложа още малко "храна за размисъл".
Статията е преместена в блога Нова работа (nova-rabota.com).
Пълния й текст можете да прочетете тук.
Първата част на статията можете да прочетете тук.

5 коментара:

  1. Здрасти.
    Мисля че Рейгън беше казал, че човек който не свършва цялата си работа за деня за по-малко от 6 часа не е истински работник. Или нещо такова.
    Странно как хората не разбират идеята и мотивацията на Албърт.
    Нормално е човек, когато натрупа опит да става по ефективе.
    Смея да твърдя, ча аз съм подобен на Албърт пример.

    ОтговорИзтриване
  2. Браво!
    Радвам се, че има хора като тебе. И аз мисля така и все повече вярвам, че вбъдеще ще печелят повече тези хора, които успяват по-ефективно да си организират времето.

    ОтговорИзтриване
  3. идеята найстина е малко обща, всяка професия си има принципи, а също и за нея си има принципи за определяне на заплащането , знам за фирми в който хората работят на половин работен ден и получават добро заплащен. Аз работя като програмист и малко ми е трудно да възприема един подобен служител дори и бил той 10 пъти по продуктивен.

    ОтговорИзтриване
  4. @Владимир:
    Не можеш да възприемеш идеята да работи на половин работен ден въобще, да работи на половин ден и да получава твоята заплата, или това, че някой може да е 10 пъти по-производителен от друг?

    По принцип смятам, че в един софтуерен един екип най-важният фактор е комуникацията, така че най-добрата организация би наложила всички да спазват някакво общо работно време, за да могат да общуват по-пълноценно. Това важи с пълна сила за прорамистите, но както дадох пример в поста си, има други роли, за които се налага по-активно присъствие в офиса на клиента, отколкото в техния си офис, и за такива хора смятам, че подходът на Албърт е приемлив.

    ОтговорИзтриване
  5. имам предвид че не го виждам конктерно като обикновен програмист работещ в екип. А това че има много различи роли в един екип съм съгласен.

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!