07 януари 2009

Как се пише блог статия?

Сигурно всеки от нас, титулуващ се гордо "блогър", си има свой отговор на този въпрос. Други пък (още по-гордо) ще заяват: "Това си е моя работа. Пиша си така, както си искам." И всеки си има своето право.

Но за тези, които водят тематични или "професионални" блогове, тези, които се стремят да бъдат полезни на своите читатели и да им предлагат наистина качествени материали, Димитър Николов от Креативен.ком, е написал една малка, но изключително добре съставена електронна книжка, която можете да си свалите от неговия блог напълно безплатно.

В книжката се разглеждат 4 основни етапа при писането на една блог статия:
  1. Търсене и събиране на информация
  2. Създаване на заглавие
  3. Писане на статията
  4. Подбор на илюстрация
Написана на прост и разбираем език от човек, който, макар и много млад, има значителен опит в блогването, книгата е задължително четиво за всеки, тръгнал по този път с намерението да постигне успех. Радвам се, че подобни материали вече се появяват и на български език и се надявам да стават все повече, та българската блогосфера да придобие по-професионален вид.

Още веднъж връзка към поста на Димитър, откъдето можете да си свалите книгата.


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

3 коментара:

  1. Определено книгата и много добра и полезна! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Нещата не стоят точно така. Димитър Николов е самовлюбен млад маниак, който не може и една стотинка да изкара от Интернет. Ама все гледа да учи по- учените от него.

    Това, което "твори" той, е винаги недовършено, недоучено, недомаслено.
    Но!... Както вече отбелязах, прентенциите му са маниакални, а това на моменти го прави много, много смешен.

    Освен това той е много докачлив, самомнителен и болезнено честолюбив. Не търпи никаква критика, па била тя и професионална.

    Книжлето му може да бъде полезно на някой гимназист, но тези, които сериозно се занимаваме с Интернет бизнес и правим големите пари от него, направо му се присмиваме.

    ОтговорИзтриване
  3. Хайде да се присмиваме наум, а?

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!