01 юни 2007

Енергийните вампири

Има хора, които те карат да се чувстваш изцеден след разговор с тебе. Някои са открито неприятни - Тодор Христов от Нова Визия е дал много добри примери тук - кавгаджии, злобари или просто цинични заядливци. Други - не чак толкова. В началото на разговора с тях не усещаш негативно настроение, но в края задължително се чувстваш като изцеден. Обзема те потиснатост, безсилие и понякога дори отчаяние. Езотериците ги наричат "енергийни вампири", т.е. хора, които изсмукват твоите жизнени сили, за да се хранят с тях.
Статията е преместена в блога Нова работа (nova-rabota.com).
Пълния й текст можете да прочетете тук.

5 коментара:

  1. Привет, Майк!

    Наистина съм правил опити да променя подобни хора, но с такъв резултат, който ми е напомнял за приказката "Не хвърляй камък в рядкото, ще те опръска."

    ВИНАГИ след това съм съжалявал.

    ОтговорИзтриване
  2. Ами ти отчасти даваш отговор на въпроса

    ОтговорИзтриване
  3. Съветвам те да прочетеш книгите на Вадим Зеланд. На съм много сигурен как точно се казват на български, защото ги четох на руски. Има ги на спиралата. Там си е обяснено и явлението и начините за справяне с него. Ако нямаш време да четеш - пиши

    ОтговорИзтриване
  4. Много ти благодаря, Стояне! Ще ги потърся. Между другото, тази тема я има и при други автори, като Сергей Лазарев, например.

    ОтговорИзтриване
  5. Да, има го при Лазарев и все пак там нещата са поставени по друг начин. Лично на мен реалността, която описва Лазарев ми се вижда доста мрачна. Чел съм първите му седем книги. Един път се опитах да ги коментирам с руска журналистка, която пише на езотерични теми. Определението, което даде тя за книгите след седмата беше много образно "он хочет почесать голову через макушку". Обяснено на български означава: "след седмата книга нататък Лазарев се опитва да почеше дясното ухо с лявата ръка над главата"

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!