29 април 2010

Обучение за софтуерни и интернет предприемачи


Често твърдим (може би не без основание), че сме много силни в областта на писането на софтуер и разработването на интернет приложения. Обаче трудно можем да се похвалим с някакво значимо бизнес постижение в тази област. Нямаме си софтуерни предприемачи, които да са локален еквивалент на Бил Гейтс, Стив Джобс или Майкъл Дел. Или ако ги има, не са известни на широката публика.

Това, обаче, означава ли, че нямаме потенциал да бъдем такива? Едва ли. Може би ни трябват повече знания, умения или пък предприемачески хъс. Точно това е една от целите на семинара, който се организира от Ай Ланс ООД, на тема Предприемачество в софтуерния и интернет бизнес. Той представлява тридневно интензивно обучение, което ще се проведе в София на 21, 22 и 23 май, 2010 г. и е част от веригата образователни програми „Start in Garage”. Неговата цел е да събуди предприемаческия дух и да даде основни знания и насоки на всички, които вярват, че може да се прави бизнес с производство на софтуер.

Повече информация за събитието можете да прочетете в моя блог PM Stories, където скоро ще публикувам и интервю с организаторите на семинара. Важно е да знаете, че всички мои читатели имат право на 10% отстъпка от таксата за регистрация за участие в тридневната програма. Прочетете публикацията в PM Stories, за да видите как става това.

Вярвам, че подобни събития са много полезни за събуждането и развитието на бизнес предприемачеството у нас, а съвременните компютърни технологии предлагат необятно поле от възможности.


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Споделете вашето мнение!