24 септември 2009

Препоръчани книги: Сет Годин

Книгите са прозорец към света. Така ни учеха едно време, когато бяхме малки. Днес, може би ролята на прозорец към света играе интернет, особено за такива пристрастени като мен, но книгата все още има своето свято и ценно място в сърцето ми. Трудно ми е да обясня какво намирам в една книга и защо понякога предпочитам да гушна едно хартиено томче, вместо да гледам видео в youtube или да чета PDF-и от екрана на компютъра. Деси Бошнакова го е направила по-добре от мен. Има нещо много интимно в четенето на книги, а в тях все още има скрито много полезно знание.

Мисля да започна по-активно да пиша за интересните книги, които съм прочел или пък са ми били препоръчани. Ако не тук, то в новия блог, който подготвям (просто този блог ще го преместя на друго място). За съжаление, нещо не успявам да сколасам с времето, а щом започвам да се оплаквам с липса на време, значи нещо в организацията и в дисциплината ми куца. Ще трябва да се стегна и да започна да си използвам времето по-ефективно.

Затова засега започвам с една колекция от книги, препоръчани от Сет Годин. Доста разнообразни по характер, но сигурно си струва да се прочетат. Аз лично съм чел само "Магията на мащабното мислене" на Дейвид Шуорц, но съм чувал добри неща за Chris Brogan и братята Chip и Dan Heath, а на Rajesh Setty и Gary Vaynerchuk съм заклет фен.

Ако някой е чел книга от този списък, ще се радвам да споделите вашето мнение за тях. Пък и аз ще споделя мнение по-нататък. Интересно, освен книгата на Шуорц, дали има и други, преведени на български?


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Споделете вашето мнение!