02 септември 2008

Проблеми на растежа и други анализи на бизнеса и ИТ от Наньо Нанев

Животът ни срещна с Наньо преди няколко години по странен начин и както бързо се запознахме, така бързо си загубихме и дирите. Днес съдбата отново ни срещна, този път като блогъри, които пишат на важни професионални теми.

Блогът на Наньо Нанев
е все още млад и статиите, публикувани в него, са малко, но за сметка на това доста сериозни и обемисти. Не случайно подзаглавието му е "IT анализи". Авторът се впуска в доста задълбочени разсъждения по теми, засягащи информационните технологии, но не толкова от техническа гледна точка, колкото от гледната точка на обществото и бизнеса.

Последната (засега) статия, публикувана в блога на Наньо, е озаглавена "Проблем на растежа" и разглежда проблемите, съпътстващи една новосъздадена фирма по пътя на нейната еволюция и растеж. В нея ще срещнете идеи като:
Изобщо, анализ, който не дава готови, сдъвкани отговори и рецепти, а задава въпроси и поставя проблеми, над които да се замислим и сами да открием решението за себе си. Това, и според мен, е единствения правилен път за всеки, който е решил да гради свой бизнес и да поеме съдбата си в свои ръце.

Изключително се радвам за появата на този блог и стискам палци неговият автор да удържи на трудностите, да запази желанието и волята да споделя с читателите си своите анализи и разсъждения, и да продължи да го развива и за в бъдеще. Нашето интернет общество има нужда от такива блогове - оригинални, интересни и полезни.

Пожелавам му успех!


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

1 коментар:

  1. Благодаря ти за полезния пост и добрата реклама на този блог. Ще се абонирам и за него, както за твоя. :)

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!