02 ноември 2007

Моето участие на втория Web 2.0 barcamp

... изглежда не е останало незабелязано :-)

Доста хора споменаха моето име и моята скромна презентация, за което искрено им благодаря и тук ще ги спомена поименно.

Най-важният човек е Бого Шопов, който стои зад цялата идея. Запознах се с него на баркампа, но още от пръв поглед прави впечатление на човек, който има ясни идеи, голямо желание и открито сърце. Определено е човек, на който можеш да повярваш и за когото си струва да гласуваш :-)

На този адрес можете да прочетете неговия коментар за събитието, да видите малко снимки,както и да си изтеглите кратката ми презентация.

Снимката, която виждате тук е дело на Любомир Попов с малки корекции от мен.

Момчетата от Малки радости и гадости са направили едно кратко резюме на баркампа, в което споменават, че идеята ми е била добра, но се учудват, че никой не изяви желание да се включи. Така е. И аз съм учуден, но според мен това се дължи основно на факта, че участниците бяха предимно ученици и студенти, "дошли да научат нещо", а не бизнесмени.

Райна Маркова е публикувала много добра статия във вестник "Култура", посветена на OpenFest 2007 и озаглавена Хай-тек и нео-барок | Web 2.0, в която малко погрешно ме цитира, че "независими автори с независими мнения няма". Всъщност, употребих думата "журналисти", понеже въпросът беше за т. нар. "свободна преса". Може би г-жа Маркова се е обидила на моята реплика, и то с право, защото вестник "Култура" и Райна Маркова в частност демонстрират професионализъм, който е ярко изключение от общото правило, за което лично към нея поднасям своите извинения.

Ники Горчилов, един човек, когото не познавам лично, но страшно много харесвам заради неговия изключително вдъхновяващ блог Струва си!, споделя една много полезна идея за създаване на нов вид блог агрегатор, който нарича Блогосфера 2.о. В своя пост той цитира едно мое изказване, че "нямам против да видя идеята си реализирана без мое участие. Ще бъда прост (и щастлив) юзер". Аз не съм все още "покръстен във вярата" на свободния софтуер, но вярвам, че една идея, която не струва много като реализация, а би могла да бъде полезна на много хора, си струва да бъде споделена публично. Независимо от това дали ще спечелиш пари или само слава, самата възможност да ползваш нейния резултат безплатно и той да направи живота ти по-добър и по-лесен, е достатъчна мотивация да споделяш и да помагаш. Струва си!

2 коментара:

  1. и аз се извинявам за неточността. беше наистина лудница.
    апропо, скоро ще имам сайт и ще се фиксират неточностите по-лесно )

    ОтговорИзтриване
  2. Материята не е от моята компетенция, но въпреки това браво!

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!